Categorieën
Geen categorie

Selfie 2

IK

Vorig jaar omstreeks 21 juni heb ik een bericht geschreven over selfies en selfiedag. Speciaal accent daarin was de IK, de centrale figuur van de hele wereld: IK en de Eiffeltoren, IK op de dam, IK in het stemhokje, enzovoort.

Chernobyl

Maar nu zag ik laatst het verontrustende bericht dat er mensen zijn die een selfie maken vlakbij de rampplek Chernobyl waarbij 61 officiele doden (volgens Moskou) zijn gevallen en waarschijnlijk heel veel meer en er zijn duizenden die hun huis hebben moeten verlaten en nog eens duizenden die ook nu nog schade aan hun gezondheid ondervinden door de straling.

Hoe kun je zo respectloos daar ronddwalen om er selfies te maken? Een  bijzondere selfie naar aan leiding van de film natuurlijk. Als je dan persè met eigen ogen de ramp wilt ervaren, maak er dan een verslag van met werkelijkheden, dat doet de geschiedenis goed en in je foto verzameling zal niemand twijfelen dat je daar echt wel zelf bent geweest.

IK in bikini

Maar ook als toerist kun je je onbehoorlijk misdragen: IK bij het Boedha beeld, IK in de tempel, IK in de moskee, IK op een bergafenis. En het kan nog erger: IK in bikini bij de Klaagmuur of IK in shorts in de moskee of IK met uitgestoken tong.

Waarom?

Omdat je zo egocentrisch bent dat het je geen moer kan schelen wat anderen er van vinden of dat je anderen zelfs wel ernstig beledigt.

STOP dat  banale gedoe en kiek voortaan alleen nog maar wat echt leuk is of wat documentaire waarde heeft.

Oh ja

Te vaak lees ik over de ellende die mensen over zich heen krijgen na het plaatsen van een selfie, daarom 2 wenken:

  1. Nooit, nooit, nooit, echt nooit uit je kleren gaan voor een selfie, wie het ook vraagt of wat je er ook voor terug krijgt: je verdwijnt in een duistere wereld van chantage, afpersing, drugs en nog veel meer, dus nooit!
  2. Gebruik je verstand en wees je er van bewust dat je gedrag anderen kan beledigen of kleineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *